Nieuws

Burgemeester in de fout

De burgervader mag boven de partijen staan, hij is niet vrij van misstappen of belangenverstrengeling. De burger ziet dat graag uitgezocht, maar voor de lokale of regionale media levert dit soort onderzoek grote spanning op. Want met diezelfde burgemeester moet je ook andere verhalen maken. Hoe deden De Limburger/Limburgs Dagblad hun geruchtmakende onderzoeken naar de (inmiddels ex-)burgemeesters van Maastricht en Heerlen? En hoe zette Het Nieuwsblad zijn lezers in om alle burgemeesters langs de meetlat te kunnen leggen?
Met Hans Goossen en Huub Paulissen, Guy Fransen en Johan Vercammen. Moderator: Michel Robles
Datum: 20 november 2010
Tijd: 14:00-15:15 uur
Download hier de presentatie van Johan Vercammen, de twee presentaties van het Limburgs Dagblad, en lees de verslagen van Stijn Mestdagh en Michel Robles.
* LET OP: In deze workshop speciale aandacht voor vragen die leven bij lokale en regionale media

Gerelateerde artikelen

Een ‘wolk van wantrouwen en frustratie’ bij journalisten die een Woo-verzoek hebben ingediend, en eenzelfde ‘wolk van wantrouwen en (incidenteel) spijt’ aan de kant van ambtenaren die ze moeten behandelen. Dat obstakel voor een goed functioneren van de Wet open overheid signaleert Folkert Jensma in het voorwoord van Het Woo witboek, Best practices: van journalisten, voor ambtenaren, dat de VVOJ in samenwerking met de Open State Foundation (OSF) heeft uitgebracht.

De VVOJ presenteert op de eerste Regiomiddag in 2025: een podcast die de Vlaamse onderwereld induikt, een succesvolle Vlaams- Nederlandse journalistieke samenwerking, een kersvers Brabants nieuwsplatform en 10 tips voor AI Tools.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk