Kenniscentrum, Nieuws

Kwaliteit EU-journalistiek verschilt per medium

De kwaliteit van de verslaggeving over de Europese Unie verschilt nog erg van medium tot medium. Dit is een van de conclusies van Irene de Pous in haar afstudeerscriptie Are we watching? On the role of the media in European decision-making processes. A case study.. De Masterstudente van de Universiteit van Amsterdam onderzocht hoe media verslag deden van bestuurlijke en politieke besluitvorming in de Europese Unie. Ze concentreerde zich hierbij op de wet- en regelgeving rondom de farmaceutische industrie. VVOJ-leden kunnen de scriptie van Irene de Pous hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Een ‘wolk van wantrouwen en frustratie’ bij journalisten die een Woo-verzoek hebben ingediend, en eenzelfde ‘wolk van wantrouwen en (incidenteel) spijt’ aan de kant van ambtenaren die ze moeten behandelen. Dat obstakel voor een goed functioneren van de Wet open overheid signaleert Folkert Jensma in het voorwoord van Het Woo witboek, Best practices: van journalisten, voor ambtenaren, dat de VVOJ in samenwerking met de Open State Foundation (OSF) heeft uitgebracht.

De VVOJ presenteert op de eerste Regiomiddag in 2025: een podcast die de Vlaamse onderwereld induikt, een succesvolle Vlaams- Nederlandse journalistieke samenwerking, een kersvers Brabants nieuwsplatform en 10 tips voor AI Tools.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk