Conferentie, Nieuws

Kaartverkoop Conferentie Onderzoeksjournalistiek geopend

Rotterdam-2

Graag laten we jullie weten dat de kaartverkoop voor de VVOJ Conferentie 2024 is geopend. Kom net als vele collega’s uit Vlaanderen en Nederland op 15 en 16 november naar Rotterdam. Het thema is dit jaar Onverschrokken de nieuwe wereld in.

Onderzoeksjournalisten krijgen te maken met AI, nieuwe regeringen, desinformatie en mondiale conflicten. Hoe verhouden we ons tot deze nieuwe wereld? Welke tools en technieken hebben we tot onze beschikking om ons weerbaar te maken? Om effectief de macht te blijven controleren in een veranderende wereld? 

Lise Witteman schrijft dit jaar het VVOJ Essay. Laurent Richard (forbidden stories) geeft een keynote. Polina Uzhvak (Istories) toont ons bronnen en methodes om aan waarheidsvinding in oorlogstijd te doen. Tim Hofman gaat in gesprek over wederhoor – zelfs tot aan de voordeur.

Daarnaast sessies over SLAPPAIslimme tools, jongeren als doelgroep, het schrijven van een journalistiek boek, Europees wobben, en heel veel meer!

Korting

Leden betalen geen €770,- maar kunnen voor €270,- deelnemen. Ben je ook lid van de Nederlandse Vereniging van Journalisten? Dan krijg je nog eens 60 euro korting. Gebruik de code #NVJ2024, vermeld wel je NVJ-lidnummer bij op het bestelformulier. Leden van Vlaamse Vereniging van Journalisten kunnen ook 60 euro korting krijgen. Mail je ticket, betaalbewijs en rekeningnummer naar info@journalist.be. Wees er snel bij, want op = op!

Gerelateerde artikelen

Onafhankelijk en diepgravend journalistiek onderzoek op lokaal niveau, hoe doe je dat? Hoe overleef je als kleine, onafhankelijke start-up? Hoe kan artificiële intelligentie (AI)  journalisten helpen bij onderzoek? Hoe toon je achterkamertjespolitiek aan? Wil je hier meer over weten? Kom naar de Regiomiddag die de VVOJ aanbiedt op 8 oktober in Arnhem.

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk